اهمیت نقش صنعت کشاورزی در اقتصاد 
جایگاه بخش کشاورزي به عنوان موتور محرك رشد و توسعه اقتصادي از جمله موضوعاتی است که همواره مورد بحث و اظهارنظر کارشناسان بوده است. کشاورزی یکی از رکن های اساسی اقتصاد پایدار است و در کشور ما به دلایلی نظیر:
موقعیت ممتاز جغرافیایی و تنوع آب و هوایی ایران برای کاشت محصولات گوناگون بخش کشاورزی
وجود نیروی کار در روستاها
وجود نیروی تحصیل کرده در رشته ‎های کشاورزی
وجود زمینه رشد محصولات با ارزشی مانند پسته، زعفران، گردو، گیاهان دارویی و غیره .
تولیدات محصولات صنایع غذایی و نظایر آن از جمله مزیت‎ های موجود بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو صنعت کشاورزی می‌تواند در فرایند توسعه اقتصادی ایران نیز نقش بسزایی داشته باشد.
یکی دیگر از علل اهمیت بخش کشاورزی می توان به کم ریسک بودن آن نسبت به دیگر بخش های اقتصاد اشاره کرد. گفته می شود توسعه در بخش کشاورزی سبب پایداری در رشد اقتصادی می گردد.در پژوهش های صورت گرفته در ایران نیز از جمله حوزه هایی که در این بخش تأثیر گذار بوده را می توان میزان اعتبارات اعطایی به بخش کشاورزی، سرمایه گذاری دولت در این بخش، نیروی کار و گسترش تکنولوژی را عنوان کرد، که رشد نیروی کار و اعتبارات بیشترین سهم تأثیر گذاری را داشته اند.
در کشورهای توسعه یافته نیز بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به گونه ای که در حال حاضر به سمت تولید بیشتر محصولات ارگانیک و سالم رو آورده اند.با توجه به مسایل عنوان شده کشاورزی یکی از با اهمیت ترین بخش های تولیدی کشورها می باشد و با دادن تسهیلات مناسب مخصوص این بخش و سرمایه گذاری بر روی نیروی کار می توان اقتصادی پایدار برای رشد اقتصادی انتظار داشت که یکی از مهم ترین عوامل توسعه یافتگی به شمار می رود.
بخش کشاورزی در کشورهای در حال توسعه موتور اصلی رشد و توسعه اقتصادی است. این صنعت به علت ارتباطات گسترده ای که با سایر بخش های اقتصادی دارد می تواند با رشد خود زمینه تولید ثروت ، ایجاد بازار و ارز آوری و رشد صنعت را فراهم نماید.بررسی روند تاریخی توسعه اقتصادی کشورها نشان می‎دهد که عمده کشورهای توسعه یافته دنیای امروز، کشاورزی را به عنوان بخش زیربنایی توسعه اقتصادی خود انتخاب کرده و با استفاده از ظرفیت‎ های فراوان این بخش توانسته‎ اند علاوه بر تامین نهاده‎ های مناسب برای رشد سایر بخش‌ها، به توسعه سایر بخش ‎ها نیز دست یابند؛ بخش کشاورزی در روند رشد و توسعه اقتصادی کشورهای مختلف نقش‎ های متعددی بر عهده دارد که از جمله مهم ‎ترین آن‎ها می‎توان تامین مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی، تامین نهاده‎ هایی مانند نیروی کار، مصرف تولیدات سایر بخش‏ های صنعتی از قبیل کودها و سموم شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی، ارزآوری برای کشور و تامین مالی سایر بخش ‎های زیربنایی را یاد کرد.
علاوه بر نقش‎ های ذکر شده، سلامت و امنیت غذایی یک کشور مستقیما به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است و هر گونه اختلالی در روند تولید این بخش می‎تواند به طور مستقیم امنیت غذایی آن کشور را تهدید کند؛ حساسیت‌های اخیر کشورهای توسعه یافته در مورد مصرف محصولات کشاورزی و مواد غذایی سالم و ارگانیک حاکی از توجه زیاد سیاست گذاران و مصرف‌کنندگان در این کشورها به بحث تولیدات سالم در بخش کشاورزی است. از این رو توجه به تولید سالم و اقتصادی در بخش کشاورزی و توسعه زیرساخت‎ های این بخش جهت تولید بیشتر و سالم‌تر، بر اساس مزیت‎ های نسبی یک کشور موضوعی است که نمی ‎توان به سادگی از کنار آن گذشت و باید با یک برنامه‌ریزی اصولی و هماهنگ به سمت آن حرکت کرد.