به چند دلیل استراتژی کسب و کار برای سازمان‌ها مهم است، از جمله:
1. برنامه‌ریزی
استراتژی کسب و کار به شما کمک می‌کند که برای رسیدن به اهداف کاری‌تان، گام‌های کلیدی را تشخیص دهید.
۲. ضعف‌ها و قوت‌ها
فرایند ایجاد استراتژی کسب و کار به شما کمک می‌کند تا ضعف‌ها و قدرت‌های کار خود را تشخیص دهید و ارزیابی کنید و سپس استراتژی‌ای را پدید آورید که نقاط قوتتان را برجسته و نقاط ضعفتان را بر طرف یا محدود می‌کند.
۳. بهره‌وری
استراتژی کسب و کار به شما کمک می‌کند تا منابع را به شکل مؤثری به فعالیت‌های کاری اختصاص دهید که این امر به‌ طور خودکار شما را کارآمدتر می‌کند.
۴. کنترل
با این استراتژی شما روی اَعمالی که برای رسیدن به اهداف تجاری خود انجام می‌دهید، بیش‌تر کنترل دارید. با دانستن مسیری که در حال طی کردن آن هستید، به‌راحتی می‌توانید تشخیص دهید که فعالیت‌هایی که دارید، شما را به اهدافتان نزدیک‌تر می‌کنند یا خیر.
۵. مزیت رقابتی (Competitive Advantage)
با داشتن یک برنامه‌ی واضح برای رسیدن به اهداف خود، می‌توانید روی برجسته کردن نقاط قوت خود تمرکز کنید و از آن‌ها به عنوان یک مزیت رقابتی، که کمپانی شما را منحصربه‌فرد می‌کند، بهره‌مند شوید.
اجزای استراتژی کسب و کار چیست؟
در هر استراتژی کسب و کاری ۶ قسمت کلیدی وجود دارد:
۱. دید کلی و اهداف تجاری
قرار است استراتژی کسب و کار به شما کمک کند تا به اهداف تجاری خود برسید. شما می‌توانید با داشتن یک دید کلی از جهت‌گیری کسب‌وکار، دستورالعمل‌های شفافی را در این استراتژی مشخص کنید، مبنی بر این‌که چه کارهایی باید انجام شوند و چه کسی باید آن‌ها را انجام دهد.
۲. ارزش‌های اصلی
استراتژی کسب و کار، با توجه به ارزش‌های اصلی سازمان، مدیران سطح بالا و همچنین سایر بخش‌ها را درمورد آن‌چه باید و نباید انجام شود، راهنمایی می‌کند.
۳. تحلیل سوات (SWOT)
SWOT مخفف کلمات قوت‌ها (Strengths)، ضعف‌ها (Weaknesses)، فرصت‌ها (Opportunities) و تهدیدها (Threats) است. تحلیل ماتریس SWOT در تمام استراتژی‌های کسب‌وکار وجود دارد و به کمپانی اجازه می‌دهد تا به نقاط قوت خود تکیه کند و از آن‌ها به عنوان مزیت بهره‌مند شود. این آنالیز کمپانی را از وجود هرگونه ضعف و تهدیدی نیز آگاه می‌کند. و به کمپانی اجازه می‌دهد تا به نقاط قوت خود تکیه کند و از آن‌ها به عنوان مزیت بهره‌مند شود. این آنالیز کمپانی را از وجود هرگونه ضعف و تهدیدی نیز آگاه می‌کند.
۴. تاکتیک‌ها
بسیاری از استراتژی های کسب و کار جزئیات عملیاتی نحوه‌ی کار را بیان می‌کنند تا بازده کار به حداکثر برسد. افرادی که مسئول تاکتیک‌ها هستند، می‌دانند که چه کاری باید انجام شود که در زمان و انرژی صرفه‌جویی شود.
۵. برنامه‌ی تخصیص منابع
استراتژی کسب و کار مواردی مانند این‌که منابع موردنیاز را برای تکمیل برنامه از کجا پیدا خواهید کرد، این منابع چگونه تخصیص خواهند یافت و چه کسی مسئول این کار خواهد بود، را شامل می‌شود.
۶. اندازه‌گیری
استراتژی کسب و کار همچنین شامل راهی برای پیگیری بازدهیِ شرکت است که عملکرد آن را در خصوص اهدافی که قبل از شروع به کار استراتژی تعیین شده‌بودند، ارزیابی می‌کند.
نحو ه اجرای  استراتژی در سطح کسب و کار 
برای اجرای استراتژی سطح کسب و کار موفقیت‌آمیز باید این مراحل را طی کنید:
1. بازار هدف و مصرف‌کنندگان را شناسایی کنید
قبل از این‌که تغییراتی را در شرکت اعمال کنید، ابتدا باید بازار هدف و مشتریان ایدئال خود را مشخص کنید.
۲. نیاز مشتریان را بشناسید
هنگامی که بازار هدف خود را تعیین، قیمت محصولات رقبا را بررسی و مشتری ایدئال برای آن بازار را پیدا کردید، می‌توانید تحقیقات خود را درمورد نیازهای مشتری شروع کنید.
۳. درباره‌ی نحوه‌ی تأمین نیازهای آن‌ها تحقیق کنید
با مدیران شرکت هماهنگ شوید تا فروشندگان را بیابید، درباره‌ی گزینه‌های حمل‌و‌نقل بحث و برای کالاهای خود قیمت مناسبی را انتخاب کنید تا شما را از رقبا متمایز کند.
۴. استراتژی سطح کسب و کار رقبا را بررسی کنید
بررسی کنید که رقبای شما از کدام استراتژی برای پایین آوردن هزینه‌ها، بازگشت سود و حفظ وفاداری مشتریان استفاده می‌کنند.